Szabo Aliz

Nu eşti un psiholog bun dacă tu însuţi nu eşti un subiect de studiat, dacă materialul tău psihic nu oferă zilnic o complexitate şi un inedit care să excite curiozitatea ta continuă.

în Pe culmile disperării (1934)

2018. október 9., kedd

Ziua mondială a sănătății mintale. 2018. 10.Octombrie



































Ziua  mondială a sănătății mintale. 


În data de 10 octombrie, se marchează Ziua  mondială a sănătății mintale. A fost stabilită, în 1992, de către Federația Mondială pentru Sănătate Mintală (World Federation for Mental Health - WFMH), pentru a crește gradul de conștientizare și educare, la nivel mondial, în privința sănătății mintale.
Ziua Mondială a Sănătății Mintale are un dublu rol: pe de o parte, creșterea gradului de conștientizare asupra problemelor de sănătate mintală la nivel global și, pe de alta, mobilizarea eforturilor în sprijinul rezolvării acestor probleme.
Potrivit OMS, sănătatea mintală este definită ca o stare de bine în care oamenii își dau seama si exploateaza in mod deplin  potentiaul lor, pot face față tensiunilor vietii,  pot lucra productiv, și poat contribui intr-o forma oarecare la  sustinerea comunitatii lor.
Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente internaționale din industria sănătății, care pune accentul pe psihicul persoanelor și pe modurile prin care aceste boli pot fi prevenite.
Bolile mintale sunt destul de numeroase și mult prea des întâlnite în societatea modernă, din păcate. Astfel de afecțiuni sunt depresia, anxietatea, schizofrenia, atacurile de panică etc. Acestea afectează milioane de oameni din întreaga lume.
Sănătatea mintală este la fel de importantă ca sănătatea fizică. Când mintea nu mai funcționează corespunzător, corpul are și el de suferit. Migrenele, durerile de spate, insomnia și problemele cu stomacul pot indica o neregulă la nivel psihic.
Nu foarte mulți vorbesc despre aceste probleme, deoarece sănătatea mintală este încă un subiect tabu. Mulți oameni sunt speriați și confuzi în ceea ce privește confruntarea cu problemele vieții și cu factorii de stres . Dar există pași simpli care pot fi făcuți pentru a îmbunătăți această stare despre aceste pași am vorbit cu clasa a V-a A și a V-a B ,cu ocazia zilei mondiale.
Activitatea a cuprins următoarele subpuncte :
Discuții libere despre sănătatea mintală
Stil de viață sănătos :alimentația , somnul ,respirația mișcarea/sportul , relaxare, rugăciunea etc.
Piramida alimentației sănătoase
Desen : inima sănătății, floarea sănătății.
Gândirea pozitivă
Factori de stres
Metode, strategii de prevenire a bolilor mentale.
Feed back despre tema și activitatea de azi.

2018. 10.10. 
Szabó Aliz consilier școlar /psiholog



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése